17 januari 2014

Lite uppdatering


Nu har det blivit vinter i Skänninge J både jag och hundarna tycker det är skönt och man får lite extra motion när allt ska skottas. När det är snö så kan man gå i skogen även på kvällen för det lyser upp så mycket av snön så att man kan se stigarna och det är inte becksvart någonstans. Jätte skönt! Man slipper gå på vägarna i mörkret där bilister verkar ha svårt för att se en trots att man ser ut som en julgran med reflexväst, reflexer på ben och armar, hunden har reflexväst och sele med tydliga och bra reflexer, dessutom har jag en pannlampa som jag tänder om det kommer bilar. Likförbaskat kör de både fort och nära förbi. Nä inte alla men en del.
Till helgen nu ska jag försöka att trampa upp ett skidspår hemma på gärdet så vi kan åka lite skidor. Nu borde det vara tillräckligt med snö för att det ska gå bra. Kanske även skulle ta skidorna på mig en sväng i skogen så kan hundarna få följa med på skidtur där
J men där blir spåren sönderpromenerade av alla som går i skogen med hundar så det kan vara lite bökigt. Stigarna är lite för smala för att man ska kunna både gå och åka skidor. I den andra skogen är det nog för lite snö för skidspår tror jag.

Pyttes tass läker bra men den är fortfarande öm och glipar. Hon får vänta ett tag till med att följa med och jaga. Vore kul om de kunde hänga med några gånger till den här säsongen. Och att det skulle bli något skott tillfälle så man kunde fälla något för dem J Nu med snön är det bra att man ser om det gått något djur och vilket. Bra att kunna uppmuntra när de får upp ett helt färskt spå att följa så de inte går på gamla spår. Plus att man lär sig själv att se hur hunden reagerar när det är helt färskt, någon timme gammalt osv. Hur stor skillnad det är i intensiteten på dem när de söker beroende på hur gammalt det är. Likadant om det är skillnad på olika djurslag eller om det är skogsfågel som traskat omkring J

Vi har under några dagar bara haft en bil, min lilla Clio, den stora tog semester i måndags L ville inte starta. Lars kunde inte hitta något fel men han hade iofs inte sökt så jätte mycket då han blev jätte förkyld och har varit hemma och legat i soffan några dagar. Lite pusslande blev det med bara en bil. Man märker att man faktiskt är ganska beroende av två bilar när man bor ute på landet och jobbar flera mil hemifrån … Nu är den igång igen och det är tur det då det nästa helg är utställning i Kumla och vi ska åka med Texas, Zaga och Puzzel. Så i helgen eller början på nästa vecka är det dags för trimning igen på dessa tre så de ska klara sig även till utställningen i Mjölby den 8 februari.

 

Tjingeling




Inga kommentarer: